zzz

Thursday, December 30, 2010

Rio Ferdinand Ucap Tahniah Kepada Pasukan Bola Sepak Malaysia

Assalamualaikum . sila jawap .

Tajuk nak gempak je . hehe . dah nak terikut ikut pesen sekarang . ayoo, aku nak buat entri ni pun rasa malas . bukan apa , tak tau nak cakap apa . idea ilek . senang tunjuk gambar je . sebenarnya gua bengkek gila . nak tau apasal ? pasal Oh Media  terlebih dulu share benda ni kat facebook . argghhh . apasal la kau cepat sangat khai daripada aku . tapi takpela , gua tak kisah sangat . keh keh keh

Tengok je la gambar ni ok . gua rase bangga , proud , kembang , terharu  gila mase gua tengok Rio Ferdinand tweet ucap tahniah kat team Malaysia lepas jadi Champion of AFF Suzuku Cup 2010 . Team Malaysia menang secara agreget 4 - 2 despite diorang kalah 2 - 1 kepada Indonesia kat Stadium Gelora Bung Karno tadi . Safee Sali was chosen as the top scorer in this tournament with 5 goal . Most valuable player , Firman Utina . Fair play award , Philippines . secara total , gol yang dihasilkan dalam tournament ni 51 gol , 65 kad kuning dan 4 kad merah . Sumber : AFF Suzuki Cup .

I'm proud . Ada jugak ek omputih tengok Asean Football ni .




klik untuk gambar mantap , clear .

Ini yang penuh . saje gua amek banyak banyak .



klik untuk gambar yang mantap lagi clear .

Ini je la gua mampu post . tak mampu nak tulis bebanyak .
Kalau korang nak amek gambar ni pun gua tak kesah . amek je la . tapi promote la sekali blog gua ni . keh keh keh

Tahniah aku ucapkan kepada Skuad Bola Sepak Malaysia . semua main cantik . harap kekalkan prestasi macam ni . lagi bagus kalau ditingkatkan . biar mat saleh respek dan tak pandang rendah  pada korang .
Kurang kan kontroversi . keh keh keh . jangan dok sibuk nak masuk Nona .

Rase bangga gua tak hilang lagi ni . tapi satu gua tak puas hati , apasal TV 3 tak promote langsung pasal Piala AFF Suzuki ni ? satu iklan pun takdak .  Tv 7 , 8tv  n tv 9 jauh di hatiku lagi la takde .
Dato' Farid Ridzuan sila jawap . kenapa Tv3 etc. boleh siarkan cerita Indiana Jones , tapi Piala AFF Suzuki ni takde ? rugi banyak ke kalau siarkan Piala AFF Suzuki ni ? gua mintak maaf la kalau gua ada buat sesapa sakit hati . tapi tolong la , patriotik la sikit . mintak maaf lagi sekali . jangan saman gua . gua tak hina TV 3 .

Assalamualaikum .

4 comments:

Azi Huhu said...

Aku rasa ok jugak TV3 tak siarkan siaran sama, sebab nanti kesihan TV1. Orang tengok bola je baru bukak TV1.

Greg Ben Ben said...

tapi tak cool la tv3 tak siarkan bola aff suzuki cup. at least siar iklan aff suzuki cup kat tv3 oke la. ni satu apa takdak.

sori gua emo. keh keh keh

err, Azi Huhu, letak la ShoutMix kat blog lu. senang nak skodeng.
tenkiu follow blog gua yg tak seberapa ni.

Heidi Shafiq said...

bgga aku tgk pasukan kebangsaan kite.. :)

Greg Ben Ben said...

semua orang bangga. lu gua pun bangga.